Het is elf uur in de ochtend. Je stapt het vliegtuig in en wordt hartelijk begroet door de stewardess. De stewardess vraagt naar je stoelnummer. Samen met je compagnon loop je naar het voorste gedeelte van het vliegtuig. Jullie treden de Business Class binnen. Aangekomen bij jullie stoelen, haal je de belangrijkste spullen uit je koffertje en plof je vervolgens heerlijk neer op je grote stoel.

De stewardess reikt je een glaasje champagne aan. Je zet de stoel op massagestand en eindelijk kun je je helemaal ontspannen. Je bent klaar voor de vlucht naar New York.

Eenmaal in de lucht sluit je je ogen. Je visualiseert dat jullie in New York zijn en de One World Trade Center binnenwandelen. De aankomsthal is enorm. Jullie melden je bij de receptie.

Je bent lichtelijk nerveus, maar vol van vertrouwen. Binnen vijf minuten stappen jullie de lift in naar de 53e verdieping. Aangekomen op de plek van bestemming, kijk je om je heen of je een bekende ziet. Een mooie, chique aangeklede vrouw komt op jullie af en verwelkomt jullie. Het is de personal assistant van mr. Jones.

Ze begeleidt jullie vervolgens naar het chique, grote kantoor van mr. Jones achterin het gebouw. Mr. Jones komt op jullie af en verwelkomt jullie met een grote, vriendelijke lach. “It’s a real pleasure to have you in New York. I hope you had a wonderful flight ”, zegt hij tegen jullie. In de ruimte zijn meerdere personen aanwezig, waaronder jullie advocaten. Jullie zijn beland in de executive boardroom. Na iedereen begroet te hebben en een korte introductie, gaan jullie over op de zaken.

Dit is het moment suprême. Hier heb je een jaar op gewacht. Ga je eindelijk de grote deal sluiten?

Na een intensieve dag van veel onderhandelen verlaten jullie om acht uur in de avond het pand. Jullie hebben zojuist 85% van de aandelen verkocht aan een grote investeerder tegen een fortuinlijk bedrag van 75 miljoen dollar!

Jullie bedrijf in innovatieve zonnepanelen heeft zich de afgelopen jaren enorm bewezen in een sterke business formule, waardoor meerdere investeerders interesse toonden om het bedrijf te kopen.

Helemaal vol van de adrenaline besef je nog niet helemaal dat jullie zojuist 75 miljoen dollar in the pocket hebben. Beelden schieten vluchtig voorbij. Wat ga je met dit bedrag allemaal doen? Je hebt geen tijd meer om na te denken, want jullie worden meegevoerd naar een chique restaurant om de deal te vieren. Flessen champagne en kurken van de duurste wijnen worden opengetrokken. Er wordt uitbundig feest gevierd.

Om twee uur ’s nachts beland je eindelijk in je bed van het hotel. Je kunt het nog steeds niet bevatten, maar een ding is zeker: je bent totaal uitgeput van deze bijzondere dag. Je sluit je ogen en valt in een diepe slaap.

Met een grote glimlach op je gezicht word je wakker gemaakt. Je doet je ogen weer open. De stewardess verschijnt op je netvlies. Ze geeft aan dat het tijd is voor het driegangenmenu.

Na vele mooie jaren als mede-eigenaar en CEO te hebben opgetreden binnen jouw eigen organisatie, is de tijd aangebroken voor een nieuwe stap in je leven.

De afgelopen jaren heb je samen met je compagnon het bedrijf zo kunnen opschalen zoals jullie het wilden. Jullie hebben een grote vraag gecreëerd, vele loyale klanten aangetrokken, innovatieve producten ontwikkeld, een goed team opgebouwd, het bedrijf liquide en financieel gezond gemaakt. Jullie hebben tevens een sterk merk, waardoor het bedrijf aantrekkelijk is geworden voor derden. Nooit hadden jij en je compagnon erover gedacht om het bedrijf te verkopen. Maar naarmate de jaren verstreken, wisten jullie beiden dat dit een logische stap zou zijn. 

Door te investeren in een sterk merk, een goedlopend business model, heb je nu de vrijheid gekregen om te kunnen doen wat je altijd al had willen doen.

Je besluit dat je op de terugweg first class gaat vliegen, want ja, dat heb je verdiend.

Scroll to top